Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marc Blucas


Biografia:

Narodený: 11. januára 1972, Butler, Pennsylvania
Výška: 188 cm
Oči: orieškové
Vlasy: špinavý blond

Marc maturoval na Girardovej strednej škole v roku 2000. Počas celej strednej i vysokej školy hral basketbal. Kvôli jeho atletickému nadaniu nastúpil na univerzitu Wake Forest vo Winston-Salem v Severnej Karolíne. Po vysokej škole hral rok za Manchester Giants.

V roku 1992 si zahral hosťovskú úlohu v dráme „A Few Good Men“ (Pár správnych chlapov) a vtedy sa rozhodol, že tá správna cesta je pre neho herectvo.

Jeho prielom v hereckej kariére prišiel s produkciou filmu „Eddie“ (1996), kde potrebovali chlapca s deckou tvárou, hrajúceho basketbal.
No naozaj sa preslávil a dostal do povedomia verejnosti až v roku 1999 svojou rolou Rileyho Finna v seriáli „Buffy the Vampire Slayer“. Opustil šou v roku 2000.

V roku 2001 si zahral vo filme „Summer Catch s Freddie Prinze Jr.-om a Jessicou Biel a objavil sa aj v „Jay and Silent Bob Strike Back“ po boku Bena Afflecka, v „Sunshine State“ popri Angele Bassett a vo „We Were Soldiers“ (2002) s Melom Gibsonom.

Marc dodržal slovo, že sa do Buffy vráti a v polovici 6.-tej série sa tam v jednej sérii objavil. Zahral si aj po boku Gwyneth Paltrow v komédii „A View From the Top“, v trileri „They“ a v „I Capture the Castle“ - to všetko v roku 2002.

Popri herectve si stále rád zahrá basketbal.


Filmografia:

After Sex (2006) (post-production) .... Christopher
Thr3e (2006) (post-production) .... Kevin
First Daughter (2004) .... James Lansome
The Alamo (2004) .... James Bonham
One Flight Stand (2003) .... Ben
View from the Top (2003) .... Tommy Boulay
Prey for Rock & Roll (2003) .... Animal
I Capture the Castle (2003) .... Neil Cotton
They (2002) .... Paul Loomis
Sunshine State (2002) .... Scotty Duval
We Were Soldiers (2002) .... 2nd Lt. Henry Herrick
Jay and Silent Bob Strike Back (2001) .... The Guy
Summer Catch (2001) .... Miles Dalrymple
"Buffy the Vampire Slayer" (1997) TV Series .... Riley Finn (1999-2000)
"Undressed" (1999) TV Series .... Billy (1999: Season 1)
House on Haunted Hill (1999) (scenes deleted)
The Mating Habits of the Earthbound Human (1999) .... The Female's Ex-Boyfriend
The '60s (1999) (TV) .... Buddy Wells
Pleasantville (1998) .... Basketball Hero
Dilemma (1997) .... SWAT team member
Eddie (1996) .... Bench Knicks
Inflammable (1995) (TV) .... Evans
"Clueless" playing "Doug Sampson" in episode: "Popularity" (episode # 3.13) 16 February 1999



Riley Finn

Biografia:

Riley sa narodil v Iowe. Bol asistentom profesorky Walshovej na UC Sunnydale, ktorá vyučovala psychológiu. Ale jeho pravé zamestnanie bolo povolanie zvláštneho agenta v tajnej vojenskej organizácii zvanej Iniciatíva, ktorá lovila démonov a robila na s nimi rôzne experimenty.Boli to však obyčajní ľudia.

Bol sklamaný, keď sa dozvedel, že profesorka Walshová implantovala aj jemu čip, ktorým bol aktivovaný hybridom človeka démona a robota Adama. Čip bol úspešne odstránený.

Na univerzite sa zoznámil s Buffy, s ktorou neskôr začal chodiť. Ani jeden z nich zo začiatku nevedel o tajomstve toho druhého, no neskôr to prepuklo. Ich vzťah bol intenzívny, no netrval veľmi dlho. Asi po roku si začal Riley pripadať zbytočný, uvedomoval si, že Buffy ho vlastne nepotrebuje a ani nemiluje - čo nebola pravda. Milovala ho, no táto láska ani zďaleka nemohla konkurovať láske k Angelovi. Zo zúfalosti, narazil v jednom podniku na istú upírku, ktorá ho zaviedla na miesto, kde sa ľudia nechávajú hrýzť a sať upírmi za peniaze. V tej chvíli, keď ho upírka sala, sa cítil byť potrebný.

Spike na to dojde a jednej noci dovedie Buffy za ním, kde ho práve vysáva upírka. Buffy utečie. Riley dostal návrh, ísť na tajnú akciu ďaleko za hranice USA. A tak dal Buffy ultimátum, že buď pochopí dôvody, čo ho k tomu viedlo, alebo ešte večer odletí na tajnú misiu. Buffy najprv povedala nie, no potom si to rozmyslela, uvedomila si, že ho miluje a v podstate chápe. Ale bolo už neskoro, pretože Riley už sedel vo vrtulníku, a nepočul a ani nevidel, že Buffy beží za ním, aby mu povedala, že zmenila názor, že chce aby zostal.

Vrátil sa až o rok neskôr - samozrejme kvôli tajnej misii a požiada Buffy, aby mu pomohla nájsť jedného démona. No medzitým sa Riley oženil. Jeho manželka - Sam je tiež agentom. Obaja sú veľmi šťastní. Tak rýchlo ako do Sunnydale prišiel, tak aj odišiel.